Onderwijs & Training

Onderwijs & Training

1358 1358 mensen hebben dit evenement bekeken.

Hoe geef je in een online omgeving trainingen en lessen die verder gaan dan gewoon een sessie via Zoom? Zes sprekers zullen je inspireren.

1 Nogal wat bedrijven moesten vorig jaar de omslag maken van klassieke trainingen naar online. Hoe pakten ze dat aan, en wat zijn de lessons learned. (spreker nog te bevestigen).

2 Hoe kan je evidentie die bestaat over principes die motivatie bevorderen in fysiek contactonderwijs, vertalen naar concrete handvatten voor online leren en instructie? Dat is een vraag waar Wouter Buelens zich als onderzoeker en ICT-didacticus binnen het onderzoekscentrum ExCEL van Thomas More over buigt. Hij vertelt ons meer over de verhouding tussen leren en motivatie in een online leeromgeving.

3 Voor een groep of klas staan, is niet hetzelfde als mensen online toespreken om hen iets bij te brengen. Hoe gebruik je je stem en lichaam om ook online goed over te komen en de beste leerresultaten te bereiken? Dat zijn vragen waar stemcoach Sarah Algoet een antwoord op weet te geven.

4 Met het post covid tijdperk voor de deur kondigt hybride leren zich aan als the way to go voor L&D. Maar wat is blended leren precies? Wat zijn de consequenties voor het leerbeleid van je organisatie? En hoe zorg je voor interactie en dynamiek in een blended leren traject? Yves Willems van Ludo geeft er zijn visie op.

5 Er komen meer en meer platformen die verder gaan dan louter videostreaming. Virbela is een VR platform dat onder meer voor training en opleiding kan gebruikt worden. Sherri Smith-Dodgson, educatief specialist bij Virbela, laat zien hoe je dit platform concreet kan gebruiken voor online lessen. (sessie in het Engels)

6 Buiten Virbela zijn er nog tal van andere VR platformen die voor training en opleiding gebruikt kunnen worden. Nick Van Breda vertelt ons over zijn praktijkervaringen met dit soort platformen.

moderatie: Bruno Koninckx, Thomas More

Voor dit webinar werken we met vooraf opgenomen video’s om de kwaliteit van streaming te garanderen. Tijdens de video’s kunnen deelnemers vragen stellen, die na elke video live beantwoord zullen worden door de spreker in kwestie.

Na afloop van de sprekers is er nog kans om binnen het VR platform met de sprekers en andere deelnemers te netwerken.

Dit webinar kadert in het Vlaio Corona Coock project Virtual Worlds. De video’s komen achter op de website.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement: https://www.eventbrite.com/e/virtual-worlds-onderwijs-training-tickets-135847821491 →

 

Datum en tijd

01-04-2021 @ 09:30 aan
01-04-2021 @ 12:00
 

Locatie

Online event

Share With Friends