header

Webinar: Business Events (11/02/2021)

Dirk Vermant, directeur van CxO Europe, organiseert al jaren met zijn Raad der wijzen en expert groepen ronde tafels met CxO’s van diverse bedrijven. Corona dwong hem om dit naar een online variant te vertalen. In deze sessie vertelt Dirk hoe hij dat heeft aangepakt en deelt hij de lessen die hij het afgelopen jaar gedeeld heeft.
Ook Yves Willems van het trainingsbureau Ludo moest door Corona het roer omgooien. Geen klassieke trainingen meer, maar alles online. Yves helpt diverse bedrijven en organisaties met het opzetten van online evenementen. Vanuit die ervaring geeft hij u een aantal tips & tricks over hoe je dit het best aanpakt.
Bij webinars, online evenementen en dergelijke, is de kwaliteit van de video en audio cruciaal om de deelnemers geboeid te houden. Marc Wauters van BUT vertelt hoe je met een aantal “good practices” tot een optimaal beeld en geluid kan komen, zowel in een professionele studio als thuis of op kantoor.
Voor elk evenement moet je ook het geschikte platform kiezen. Voor dit webinar gebruiken we Conversationstarter. Dat is een platform dat voorheen vooral voor matchmaking in de fysieke wereld diende, maar ondertussen ook de omkeer naar online heeft gemaakt. Dries Hendrickx legt uit wat een platform als Conversationstarter kan bijdragen aan online evenementen.
We kennen allemaal Teams, Zoom of Google Meet. Maar buiten deze vrij klassieke platformen om aan videoconferencing te doen, zijn nog andere platformen die u echt in een virtuele wereld brengen. Andy Van Den Broeck van VR agency Reality Matters vertelt wat de meerwaarde van zulke platformen kan zijn.
Pieter Van Leugenhangen van Yondr Agency heeft ondertussen ruime ervaring opgebouwd met virtuele werelden. Hij maakt reeds gebruik van verschillende platformen voor uiteenlopende projecten en deelnemers. Off the shelf of customised, product launch of beurs… Hij vertelt vanuit zijn ervaring over de sterktes en mogelijke valkuilen.